Alt Eriba Register Öffentliches Forum » Suche & Finde » Ürək Ritmi
Gestartet von: [Gast] Mär 05 2026, 15:52
|
[Gast] |
Mär 05 2026, 15:52 Həyatımın ən darıxdırıcı dövrü idi. İş, ev, iş, ev. Səhər yeddidə qalx, uşağı məktəbə apar, işə qaç, axşam beşdə qayıt, yemək bişir, yat. Səhər yenə başla. Aylar belə keçdi, fərqinə belə varmadım. Otuz beş yaşımda özümü əlli yaşında hiss edirdim. Nə dəyişdi? Heç nə. Bir cümə axşamı idi, yoldaşım dedi qaynanamgilə gedirik. Uşağı da aldı, getdilər. Mən qaldım tək. İki günlük tətil. Nə edəcəyimi bilmədim əvvəl. Oturdum televizor qarşısında, gəzdim kanalları, heç nə yoxdu. Çay dəmlədim, içdim. Saat gecə on bir idi, hələ erkən. Onda ağlıma gəldi bir dostum deyirdi, mostbet apk yukle deyirdi, gir əylən. Telefonu götürdüm, axtardım, tapdım, yüklədim. Proqram açıldı, qeydiyyatdan keçdim. Adım, nömrəm, hər şey sadə idi. İçəri girdim, gözümə ilk dəyən "Aviator" oldu. Təyyarə uçur, sən də mərc edirsən, nə vaxt dayanacağını bilmirsən. Sadə oyun, axmaq oyun. Dedim baxaq, nədir bu məşhur şey. 20 manat yüklədim, başladım oynamağa. Təyyarə uçur, rəqəm artır, mən dayanıram. 1.2x, 1.5x, 2x. Kiçik uduşlar, kiçik sevinclər. Bir saat oynadım, 20 manat 35 oldu. Çıxartdım 20-ni, qalan 15-lə oynamağa davam etdim. Sonra birdən gözüm döndü. Təyyarənin 10x-ə qədər uçmasına icazə verdim. Dayanmadı, 15x oldu, 20x oldu. Mən hələ gözləyirəm. Niyə gözləyirəm? Özüm də bilmirəm. 30x-də dayandı. Ekranda 450 manat yazıldı. Mən donub qaldım. 15 manatın içində 450 manat. Oturduğum yerdə nəfəs ala bilmirdim. Əllərim əsdi, ürəyim döyündü. Dəli kimi gülməyə başladım. Otaqda tək idim, qışqırdım, ayağa qalxdım, gəzdim, qayıtdım, yenə baxdım. Rəqəm dururdu. Həmin gecəni heç vaxt unutmaram. Saat gecə bir idi, mən evdə tək, əlimdə telefon, gözlərim yaşarmışdı. Niyə ağlayırdım? Bilmirəm. Sevincdən, qorxudan, təəccübdən. Hamısı birdən. Pulun hamısını çıxartdım dərhal, bir qəpik qoymadım. Qorxdum özümdən, qorxdum bu hissdən. Səhər yuxudan duranda düşündüm ki, yuxu görürəm. Telefona baxdım, pul çıxarılmışdı, gözləyirdi. Banka baxdım, rəqəm dururdu. Reallıq idi. Yoldaşıma zəng etdim, dedim təcili gəl. Qorxdu, nəsə oldu dedi. Gəldi, dedim otur. Danışdım hər şeyi, olduğu kimi, gizlətmədən. Əvvəl inanmadı, sonra inandı. Sonra qəzəbləndi. Necə oynaya bilərsən dedi, bu nədir dedi. Mən dinlədim, başımı aşağı saldım. Sonra dedim: "Qazandım, 450 manat. Bu pul ilə uşağın dişini etdirərik, bir aylıq ərzaq alarıq, sənə də bir şey alaram." Susdu, baxdı mənə. Sonra güldü. "Sən dəli adamsan" dedi. Həmin gün axşamüstü banka getdik, pulu çıxartdıq. Uşağı diş həkiminə apardıq, iki dişinə dolgu etdirdi. Qalanı ilə bazar etdik, evə yemək aldıq. Axşam süfrə açdıq, yoldaşım dedi: "Bəlkə də bu pul xeyirli oldu." Mən gülümsədim, bir şey demədim. Aradan bir həftə keçdi. İşdə oturmuşdum, nahar fasiləsində dostum gəldi, dedi nə var nə yox. Dedim yaxşıdır. Telefonu çıxartdı, dedi bax mostbet apk yukle, girək oynayaq. Mən güldüm, dedim yox, istəmirəm. Təəccübləndi, axı sən də oynayırdın dedi. Dedim oynayırdım, indi istəmirəm. Əslində istəyirdim, çox istəyirdim. O hissi yenə yaşamaq istəyirdim. Qorxu ilə sevincin qarışdığı o anı. Amma bilirdim ki, təkrarı olmayacaq. O gecə bir də geri gəlməyəcək. Ona görə də girmədim. Özümü qorudum, bəlkə də axmaqlıq etdim, bilmirəm. Keçən bazar günü evdəydim, yağış yağırdı. Uşaq nənəsində qalmışdı, yoldaşım yatırdı. Mən tək oturmuşdum pəncərənin qarşısında, çay içirdim, yağışa baxırdım. Əlim telefonumda idi, barmaqlarım gəzirdi. Açdım brauzeri, yazdım mostbet apk yukle. Proqramı açdım, içəri girdim. Aviator-u tapdım, baxdım, bir müddət izlədim. Oynamadım. Sadəcə baxdım təyyarələrin uçmasına, insanların qazanmasına, uduzmasına. Sonra çıxartdım. Niyə oynamadım? Özüm də bilmirəm. Bəlkə də qorxdum. O gecəki sehrin bozulmasından qorxdum. O xatirənin üstünə toz çökməsini istəmədim. Qoy elə qalsın, təzə, saf, olduğu kimi. İndi düşünürəm də, bəzən insanın həyatında belə anlar olur. Gözlənilməz, təsadüfi, izahı olmayan. Sən onları yaşayırsan, keçir, qalır xatirə. Nə yaxşı, nə pis. Sadəcə var. Mənim də var belə bir gecəm. 15 manatın içində 450 manat. Kiçik bir şey, amma mənim üçün böyük bir xatirə. Bu gün işdən qayıtdım, yorğunam. Uşaq qaçıb gəldi, boynuma sarıldı. Yoldaşım mətbəxdə plov bişirir, iyi gəlir evə. Normal bir axşam, adi bir gün. Əlim cibimdədir, telefonu hiss edirəm. Bəlkə axşam uşaq yatandan sonra, yoldaşım yorulub uzananda, mən oturaram bir küncdə. Açaram telefonu, baxaram o oyunlara. Bəlkə oynaram bir az, bəlkə də sadəcə baxaram. Hələ bilmirəm. Amma bilirəm ki, hardasa, hansısa bir serverdə, məni gözləyən başqa bir təyyarə var. Uçmağa hazır. Mən də bəlkə onunla uçaram, bəlkə də yerdə qalıb baxaram. Zaman göstərər. |
|
Antworten